Novice

Konferenca zainteresiranih organizacij malteške pomoči iz srednje in vzhodne Evrope

22/10/2018 


12. in 13. oktobra je na Dunaju potekala 3. konferenca zainteresiranih organizacij malteške pomoči iz srednje in vzhodne Evrope, ki jo je organiziral Veliki priorat Avstrije. Kot slovenska predstavnika sta se je udeležila hospitalier Slovenskega društva Suverenega malteškega viteškega reda in poveljnik Društva Malteške pomoči Slovenija.

Poleg srečanj Mednarodne malteške mreže mladih in veleposlanikov Suverenega malteškega reda v srednji in vzhodni Evropi z velikim kanclerjem Suverenega malteškega reda prvega dne, je bila konferenca drugi dan posvečena Viziji 2050, delovanju diplomatskih in humanitarnih misij Suverenega malteškega reda, dveh strani istega kovanca, ter navdihovanju ljudi za dela in delo za potrebne pomoči.

13. oktobra, ki je sovpadal s praznikom bl. Gerarda, ustanovitelja malteškega reda, se je konferenca zaključila s slovesno sv. mašo v cerkvi malteškega reda na Koroški ulici. Veliki priorat Avstrije pa se je kot gostitelj izkazal še z vabilom na večerjo v bližnjem Klubu sv. Janeza.

Ob robu konference je hospitalier prim. Matija Cevc neformalno napovedal slovensko kandidaturo za organizacijo 4. konference v letu 2020.

 

Društvo Malteška pomoč Slovenija

Pisarna: Dunajska 116, 1000 Ljubljana | info@malteskapomoc.si