Društvo Malteška pomoč Slovenija je tudi na seznamu upravičencev do donacij dela dohodnine.

Vabimo vas, da 1% svoje dohodnine namenite Društvu Malteška pomoč Slovenija in nam tako pomagate, da pomagamo ljudem v stiski.

To pomeni, da lahko do 1 % dohodnine namenite za financiranje splošno-koristnih namenov, kamor sodijo tudi humanitarni, invalidski, dobrodelni, ekološki, kulturni in drugi nameni. Ta dobrodelnost vas prav nič ne stane, medtem ko pomoči potrebnim darujete obilno.

Namenite dohodnino
Na osnovi zakona o dohodnini (ZDoh-2) lahko vsi davčni zavezanci 1 % dohodnine namenijo ustanovam na seznamu upravičenccev do donacij dela dohodnine. Davčni zavezanci zaradi tega ne boste plačali nič dodatne dohodnine, ampak se bo država odpovedala 1 % vaše dohodnine in jo namenila Društvu Malteške pomoči Slovenija (DMPS).

Če se ne odločite do 1 % svoje dohodnine podariti kateri od organizacij s seznama, ta delež dobi državni proračun.

Dohodnino lahko namenite na tri načine:

1. način: Vsi, ki imate elektronski podpis, lahko oddate zahtevo za namenitev dela preko spletne strani E-davki. Po prijavi na stran, poiščete na desni strani zavihek »Namenitev dela dohodnine« in vpišete našo davčno številko 37169815 in kliknite »Oddaj vlogo«.
Kliknite tukaj

2. način: Spodaj najdete obrazec za namenitev dela dohodnine našemu društvu. Prosimo, da ga dopolnite s svojimi podatki, prenesete kot PDF datoteko, natisnete, podpišete in pošljete na naš naslov: Društvo Malteška pomoč Slovenija, Dunajska 116, 1000 Ljubljana.

3. način: Spodaj najdete obrazec za namenitev dela dohodnine našemu društvu. Prosimo, da ga dopolnite s svojimi podatki, prenesete kot PDF datoteko, natisnete, podpišete in pošljete na svojo davčno izpostavo.
Svojo davčno izpostavo najdete tukaj.

Za vsako vprašanje smo vam na voljo na info@malteskapomoc.si

MALTEŠKI RED:
www.orderofmalta.int

SLOVENSKO DRUŠTVO SUVERENEGA MALTEŠKEGA VITEŠKEGA REDA:
info@malteskired.si

VELEPOSLANIŠTVO SUVERENEGA MALTEŠKEGA VITEŠKEGA REDA:
www.smomembassytoslovenia.org

 

Društvo Malteška pomoč Slovenija

Pisarna: Dunajska cesta 116, 1000 Ljubljana | info@malteskapomoc.si