Novice

Obeleženje svetovnega dneva ubogih 2018

19/11/2018 


18. novembra smo obeležili že drugi svetovni dan ubogih. Za malteški red in njegove organizacije ima ta dan poseben pomen, saj pri svojem delovanju sledimo vodilu obsequium pauperum – pomoč ubogim. 
Ob priložnosti svetovnega dneva ubogih smo v Društvu Malteška pomoč Slovenija znova preverili potek dejavnosti, s katerimi se skozi vse leto trudimo lajšati stiske ubogih. 

Zbiranje, sortiranje in razdeljevanje materialne pomoči izvajamo s pomočjo veleposlaništva Suverenega malteškega viteškega reda v Sloveniji, osredotočamo se pa na posameznike in družine. Z mrežo prostovoljcev stopamo v neposredni stik s prejemniki pomoči in jim skušamo priskrbeti tako obliko pomoči, kot jo potrebujejo. V tem času so to zimska oblačila in obutev, toaletne potrebščine in stvari za šolarje.

Materialna pomoč sicer lajša stiske ubogih, vendar se hkrati zavedamo, da moramo pomagati tudi pri ohranjanju njihovega dostojanstva. Preživljanje časa z njimi, pomoč pri opravilih in omogočanje udeležbe pri družabnih srečanjih je ravno tako dejavnost, ki poteka onkraj koledarsko zarisanih obdobij. 

Obenem pa skrbimo za povezanost in trdnost našega članstva, da se skozi usposabljanje za delo s pomoči potrebnimi in druženje lažje pripravimo na delovanje za “naše gospode uboge in bolne”. Kot povezana skupnost si pomagamo, da lahko pomagamo.

Ob letošnjem svetovnem dnevu ubogih  smo se člani društva zbrali tudi na Brezjah, kjer v svoji ambulanti laične prve pomoči stojimo na razpolago romarjem in obiskovalcem Marijinega svetišča.
(povezava na novico)

Društvo Malteška pomoč Slovenija

Pisarna: Dunajska 116, 1000 Ljubljana | info@malteskapomoc.si