Novice

Romatorij 2021

04/09/2021 


Malteška pomoč Slovenija je otrokom omogočila lep zaključek poletja na Debelem rtiču.

Romatorij je tradicionalni projekt v obliki letovanja z delavnicami in pestrim programom, ki ga Društvo Malteška pomoč Slovenija vsako leto organizira za romske otroke. 30 članska odprava je letos prvič gostovala v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču. Trodnevno bivanje v sproščenem obmorskem okolju je blagodejno vplivalo na počutje otrok in staršev, ki so jih spremljali, svojo ustvarjalnost pa so z veseljem izražali v likovnih delavnicah in krožkih socialnih veščin, med katerimi ni manjkalo niti učenje plavanja.

Animatorji in organizacijsko ter podporno osebje so vsi bili člani Malteške pomoči Slovenija in so tudi letos z veseljem projektu tudi letos darovali svoj prispevek v obliki prostovoljskih ur, za svoje delo in srčnost so poželi nemalo hvaležnosti.

V nedeljo, 29. avgusta, so udeleženci Romatorija na obisk sprejeli hospitalierja slovenske asociacije Suverenega malteškega reda in vodstvo Malteške pomoči Slovenija. Ob tem so pripravili čudovito priložnostno razstavo likovnih del in kulturni program, nato pa je duhovni pomočnik Malteške pomoči Slovenija magistralni kaplan Milan Pregelj daroval sveto mašo, saj je tisti dan malteški red obhajal praznik mučeništva sv. Janeza Krstnika, svojega zavetnika.

Udeleženci Romatorija so se srečni vrnili domov in se navdušeno lotili novega šolskega leta.


Organizacijo sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

MALTEŠKI RED:
www.orderofmalta.int

SLOVENSKO DRUŠTVO SUVERENEGA MALTEŠKEGA VITEŠKEGA REDA:
info@malteskired.si

VELEPOSLANIŠTVO SUVERENEGA MALTEŠKEGA VITEŠKEGA REDA:
www.smomembassytoslovenia.org

 

Društvo Malteška pomoč Slovenija

Pisarna: Dunajska 116, 1000 Ljubljana | info@malteskapomoc.si