Novice

Z gospodi bolnimi in velikim mojstrom na Brezjah

21/06/2019 


Člani Malteške pomoči Slovenija smo se tudi letos radi odzvali povabilu Ognjišča in Slovenske karitas, da se pridružimo ostalim prostovoljcem v pomoči več tisoč romarjem, ki so se udeležili 51. vseslovenskega romanja bolnih, invalidnih in ostarelih na k Mariji Pomagaj na Brezje.

V skupine razdeljeni prostovoljci so nameščali z vozički pripeljane invalide na sedeže pred oltarjem, nudili medicinsko pomoč, kjer je bilo potrebno, pomagali deliti vodo in sodelovali pri oskrbi tudi s pogovorom. letos so nam pomagali tudi najmlajši prostovoljci, ki so se čudovito odrezali.

Marijino svetišče na Brezjah je za Malteško pomoč Slovenija zelo pomembno, saj sprejema veliko število bolnih romarjev iz vse Slovenije, torej ravno tistih, ki jim člani in prostovoljci malteškega reda najbolj vdano služimo. V sobi sv. Janeza Krstnika lučaj stran od bazilike ob koncih poletnih tednov in ob praznikih dežurajo skupine, ki nudijo laično prvo pomoč in oporo vsem pomoči potrebnim romarjem.

Letošnje romanje pa je izstopalo zaradi obiska vrhovnega predstojnika Suverenega malteškega reda, fra’ Giacoma dalla Torreja, ki se je konec tedna mudil na uradnem obisku v Sloveniji. Kot predstojnik reda, čigar karizma je utemeljena v pomoči ubogim in bolnim, je obiskal Marijino svetišče in se srečal s člani Malteške pomoči Slovenija. Nagovoril nas je z globoko hvaležnostjo za delo, ki ga opravljamo, in nas spodbudil za ohranjanje iste smeri.

MALTEŠKI RED:
www.orderofmalta.int

SLOVENSKO DRUŠTVO SUVERENEGA MALTEŠKEGA VITEŠKEGA REDA:
info@malteskired.si

VELEPOSLANIŠTVO SUVERENEGA MALTEŠKEGA VITEŠKEGA REDA:
www.smomembassytoslovenia.org

 

Društvo Malteška pomoč Slovenija

Pisarna: Dunajska 116, 1000 Ljubljana | info@malteskapomoc.si