Novice

Romatorij 2022

23/07/2022 


Malteška pomoč Slovenija je z romskimi otroci izvedla lep poletni projekt na Debelem rtiču.

Romatorij je tradicionalni projekt v obliki letovanja z ustvarjalnimi in poučnimi delavnicami, ki ga Društvo Malteška pomoč Slovenija izvaja v poletnem času. Več kot 30članska odprava otrok z mamicami in animatorji je letos znova gostovala v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču. Trodnevno bivanje v sproščenem obmorskem okolju je blagodejno vplivalo na počutje otrok in staršev, ki so jih spremljali, svojo ustvarjalnost pa so z veseljem izražali v likovnih delavnicah in krožkih socialnih veščin, med katerimi ni manjkalo niti učenje plavanja. Zvedavo so odkrivali svoje okolje in se veliko naučili na ogledih.

Animatorji in organizacijsko ter podporno osebje so vsi bili člani Malteške pomoči Slovenija in so tudi letos z veseljem projektu tudi letos darovali svoj prispevek v obliki prostovoljskih ur, za svoje delo in srčnost so poželi nemalo hvaležnosti s strani udeležencev projekta.

V soboto, 9 julija, so se jim pridružili tudi vodstvo društva in magistralni kaplan Milan Pregelj, ki je skupaj z generalnim vikarjem novomeške škofije in dobri prijatelj romskih skupnosti Peter Kokotec daroval sveto mašo, nato pa so vsi zbrani uživali ob kulturnem programu, ki so ga pripravili udeleženci Romatorija. Program je spremljala razstava likovnih del, ki so jih otroci ustvarili v sklopu delavnic, z njimi se pa želijo predstaviti ostalim slovenskim otrokom. Ob koncu druženja smo v prijateljskem vzdušju sedli k skupni večerji.

Za uspešno izveden projekt se zahvaljujemo vodstvu Mladinskega letovišča in zdravilišča Rdečega križa Slovenije, Občini Ankaran in ostalim zvestim prijateljem ter podpornikom.

Foto: DMPS in KK


Organizacijo sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Z velikodušno podporo Veleposlaništva Suverenega malteškega reda v Republiki Sloveniji.

MALTEŠKI RED:
www.orderofmalta.int

SLOVENSKO DRUŠTVO SUVERENEGA MALTEŠKEGA VITEŠKEGA REDA:
info@malteskired.si

VELEPOSLANIŠTVO SUVERENEGA MALTEŠKEGA VITEŠKEGA REDA:
www.smomembassytoslovenia.org

 

Društvo Malteška pomoč Slovenija

Pisarna: Dunajska cesta 116, 1000 Ljubljana | info@malteskapomoc.si